Teamschaken Regels en Sitevoorwaarden

Uitleg over de site, spelregels, waar begin je etc.
Beheerder
Gebruikers-avatar
Berichten: 849
Geregistreerd: 06 Jan 2013 23:51

Teamschaken Regels en Sitevoorwaarden

Berichtdoor David » 09 Jul 2013 23:34

Op deze site voor schaakliefhebbers staan de volgende principes voorop:

*eenvoudige site met duidelijke informatie en gereedschappen
*gezelligheid: teamplay staat voorop. schaken is een hobby
*eerlijkheid in spelen

Onderstaande regels gelden voor de complete site van Teamschaken en
alle daar aanwezige beschikbare mogelijkheden tot communicatie.

Met een actief account ga je automatisch akkoord met deze regels.
Bij het aanmaken (ook wel registratie) van een account ben je al akkoord gegaan met een beknopte versie van deze regels.

Ga je niet akkoord bezoek of gebruik deze site dan niet.
Beheerder(s) en moderator(en) hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen. De gebruikers zullen hiervan op de hoogte worden gehouden, voor zover mogelijk.

--------------------------------------------- laatst gewijzigd 24 juli 2013 6a en 6b
Teamschaken Regels en Sitevoorwaarden.

1. Het is niet toegestaan om anderen te bedreigen of te beledigen. Ook expliciet taalgebruik is niet toegestaan, net zoals racisme jegens bepaalde bevolkingsgroepen. Ook het lastig vallen van personen op Teamschaken valt hieronder. Deze regels gelden dus ook voor de minichat en de partijchat!

2. Gelieve geen volledige berichten in hoofdletters, vet of cursief te posten, dit wordt algemeen beschouwd als schreeuwen.

3. Controleer voor je een nieuwe topic opent of er al een topic over het betreffende onderwerp is en je die misschien kunt gebruiken.

4. Spam is uiteraard verboden. Onder spam verstaan we:
- Bumpen van topics, doelloos antwoorden om een topic bovenaan de lijst te krijgen of onder de aandacht te brengen.
- Topics openen met een titel die niets met de inhoud te maken heeft.
- Meerdere topics openen met dezelfde inhoud of titel.
- Berichten plaatsen die niets met het onderwerp te maken hebben, oftewel off-topic. Prive conversaties kunnen via de persoonlijke mailbox (pb) van het Teamschaken Forum gehouden worden.
- Doelloze topics openen die niet in de lijn van het forum liggen.

5. Het is wel toegestaan om externe links op de fora te plaatsen, maar zaken die niets met Teamschaken te maken hebben horen in een apart Off-topic gedeelte. Hier kun je over een ander spel praten of reclame ervoor maken. Referal links zijn ten strengste verboden, net als links met commerciele doeleinden. Bij twijfel kun je een PM sturen aan iemand van de designgroep, de leden daarvan vindt je hier memberlist.php?mode=group&g=10.

6a. Het is niet toegestaan om illegaal materiaal (zoals bijvoorbeeld software) te bespreken of aan te bieden.

6b. Het is niet toegestaan om geheime informatie in te zien of openbaar te maken. Persoonlijke informatie blijft persoonlijk ook als die met anderen wordt gedeeld. Ook is het niet toegestaan om te proberen om afgeschermde informatie te verkrijgen. (Toelichting: bijv: hacken van informatie, ontfutselen van wachtwoorden, privé informatie van gebruikers openbaar maken, etc.)

7. Het is niet toegestaan om 18+ materiaal zoals porno aan te bieden of links naar sites met (gedeeltelijke) 18+ inhoud te plaatsen.
Niet toegestaan zijn: kwetsende, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, dreigende, seksueel georiënteerde teksten of reclames. Het plaatsen van dergelijke berichten, kan ertoe leiden dat u met onmiddellijke ingang en permanent wordt verbannen van dit forum.

8. Het is niet toegestaan om op het forum andere spelers te beschuldigen van vals spel. Verdenk je iemand meld dit dan via PB aan iemand van de designgroep, de leden daarvan vindt je hier memberlist.php?mode=group&g=10

9. Het is niet toegestaan met meerdere accounts te spelen, met als doel een betere rating of meer punten te verzamelen.

10. Het is niet toegestaan om met meerdere accounts te spelen om zodoende meer partijen gratis te spelen.

11. De IP-adressen van alle berichten worden opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen waarborgen. Je gaat ermee akkoord dat beheerder(s) en moderator(en) het recht hebben om onderwerpen te verwijderen te wijzigen te verplaatsen of te sluiten wanneer zij dit nodig achten. Als gebruiker ga je ermee akkoord dat de informatie die je bij ons invoert wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zonder uw toestemming, kunnen beheerder(s) en moderator(en) niet verantwoordelijk worden gehouden voor een hackpoging die ertoe kan leiden dat de gegevens vrijkomen.

12. Het is niet toegestaan hulpmiddelen te gebruiken om direct een zet voor te bereiden in een partij, waardoor het verloop van de partij direct beïnvloed wordt. Onder hulpmiddelen wordt verstaan alles wat niet noodzakelijk is voor het menselijk functioneren.

Dit wil zeggen dat je geen software, geen engines en geen internet sites e.d. mag gebruiken en om een zet in een partij te doen. Uiteraard mag je alle hulpmiddelen gebruiken die je nodig hebt, zoals een bril, een PC etc. Ook mag je software bestuderen of openingsboeken lezen zoveel je maar wilt, maar niet om direct een zet te doen. Het is de bedoeling dat als mens tegen mens geschaakt wordt op deze site.

Zie ook dit topic met afwegingen: viewtopic.php?f=16&t=336

13. Het niet kennen van de regels is geen rechtvaardiging ze te breken. Het beheer heeft volledig recht om overtredingen te beoordelen en straffen uit te delen waar zij vinden dat dit nodig is. De beslissingen van Teamschaken worden niet openbaar besproken op het forum. Als je wilt reageren kan dit per PB-mail.

Overtreding van de regels kan resulteren in het opleggen van sancties.
Sancties zijn bijvoorbeeld:
a) restricties of algehele toegang weigering
b) communicatie kan worden ingezien en /of postings kunnen worden gewijzigd of verwijderd

Hierover mag niet op forum gediscussieerd worden maar de persoon in kwestie kan via beheer van teamschaken.nl in beroep gaan of om opheldering vragen. Aan derden worden geen mededelingen verstrekt. Er wordt nooit zonder opgaaf van redenen een sanctie opgelegd.

Terug naar De site Teamschaken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast